Easycell isolatie

Sinds 2015 zijn wij als Bouwbedrijf Van der Laan opgeleid door de fabriek als een selekte groep Easycell® verwerkers. Wij zijn bekwaam in het correct verwerken van Easycell® en hebben naast onze ervaring, een professionele inblaasmachine. Wij zijn gecertificeerde vakmensen.

Hoe wordt Easycell® geïnstalleerd?

In het eerste filmpje laten wij u zien hoe wij het beste uw vloer kunnen isoleren. Hetzelfde geldt voor het plafond.

In het tweede filmpje laten wij u zien hoe de Starvap folie aangebracht wordt onder de schuine kap. Hier geldt dat het zelfs voor een plat dak geschikt is.

Easycell® maakt isoleren eenvoudig

Isoleren van holle vloeren, plafonds en daken is eenvoudig met Easycell®. Een losse vlok die wij aanbrengen tussen vloer en plafond. Het is de ideale oplossing tegen geluidsoverlast in woningen. Met behulp van een inblaasmachine blazen wij de holle ruimte tussen vloer en plafond vol. Door de losse vlok samenstelling verspreidt Easycell® zich gelijkmatig door de holle ruimte, waardoor geluiden gedempt worden. En dat kan zonder een ingrijpende en dure verbouwing.

Hoort u de bovenburen lopen? 

In de naoorlogse bouwwijze is weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. De vloeren in deze huizen zijn vaak van hout met holle ruimtes tussen de vloer en het onderliggende plafond. Deze holle ruimtes werken als klankkast en versterken geluiden van u als van uw buren.

Met Easycell® kunt u dit probleem op eenvoudige wijze oplossen. Uw woning behoort een veilige haven te zijn en een plek waar u en (eventueel) uw gezin tot rust kunt komen. Leefgeluiden zoals lopen, televisie, muziek of spelende kinderen, verstoren deze rust en privacy. Door te isoleren neemt u al een stukje van deze overlast weg, maar door met Easycell® te isoleren wordt uw woning direct behaaglijk en stil.

Daarnaast is het zo dat Easycell® wordt ingeblazen en uit natuurlijke producten wordt gemaakt, dus geen last van jeuk aan de huid of luchtwegen.

Productieproces Easycell®

Omdat Easycell® als enige van de vlokken isolatie op de markt gecertificeerd is en opgenomen in het kwaliteitsregister van de ISSO, heeft u een gegarandeerd hoog rendement product. De vlok is onderworpen aan een speciaal, ingewikkeld procedé om de vlok zodanig te centrifugeren dat deze daardoor wolliger en speciaal van vorm is. Waardoor het een veel hogere isolatiewaarde heeft verkregen in vergelijking met andere vlokkenisolatie.

Wat Easycell® ook tot een mooi product maakt is dat het voldoet aan de eisen van vandaag met betrekking tot zo energie arm mogelijk produceren. Easycell® wordt gemaakt van gerecycled papier en daarnaast vraagt het proces om de vlok te produceren ook nog zeer weinig energie. En de brandvertrager die in het product wordt gebruikt is biologisch afbreekbaar!

Hoeveel vermindert Easycell® geluidsoverlast?

Een verdiepingsvloer gevuld met Easycell® geeft een geluidsreductie van ca. 7-11 dB, equivalent gemiddeld 10 dB. Dit laatste betekent dat de geluidsoverlast -luchtgeluid en in mindere mate contactgeluid-  met de helft (50%) verminderd wordt.

Door de toevoeging van natuurlijke brandvertragers aan Easycell® beperkt het de overlast van ongedierte zoals boktorren, bonte knaagkevers en muizen.

Kortom: nadat u uw huis heeft laten isoleren met Easycell® zult u direct een comfortabele sfeer ervaren in de woning. Zelfs de akoestiek is verbeterd.

 

  • Over ons

    In Kollum en wijde omgeving zijn vele woningen te bewonderen die daar ooit door een Eelke of Frans van der Laan zijn neergezet. Het bedrijf heeft nu al meer dan een eeuw lang, een uiterst betrouwbare reputatie hoog weten te houden.

    Vandaag de dag heeft alweer de vierde generatie - Frans van der Laan - de touwtjes bij het bouwbedrijf in handen. Twee Eelke's en een Frans gingen hem voor.


    Lees meer